Hahmoterapia (gestalt-terapia) on psykoterapian menetelmä, jonka tavoite on parantaa tietoisuutta. Terapiatyöskentelyn avulla pystyt vähitellen kyseenalaistamaan kaavamaiset tavat toimia ja alat huomata itsessäsi ja ympärilläsi uusia mahdollisuuksia. Kyseessä on oman käytöksen tutkiminen yhdessä terapeutin kanssa enemmän kuin tietoinen pyrkimys muuttaa sitä. Terapeutti on tällä matkalla kumppani, peili ja itsesi havainnoin konsultti, joka ei analysoi tai tarjoa ratkaisuja vaan ottaa aktiivisesti osaa matkaasi ja kohtaa sinut siinä, missä olet.

Hahmoterapia on luovaa ja kokonaisvaltaista terapiaa, joka ottaa ihmisen huomioon kehon ja mielen muodostamana kokonaisuutena. Menetelmä korostaa

  • vastuun ottamista omista valinnoistasi, joiden motivaatio on syvimmän itsesi toteuttaminen – ei vanhan mekaaninen toistaminen.
  • kontaktia itseen ja toisiin: aidossa kontaktissa ilmaiset itseäsi selkästi etkä muokkaa itseäsi toisten oletettujen odotusten mukaan.
  • taitoa elää tässä ja nyt: usein annamme menneisyyden kokemusten tai huolen tulevasta rajoittaa sitä miten elämme tänään.
  • tietoisuutta itsestä ja muista: tietoisena otat itsesi ja toiset todesta ja elät täydemmin. Voit luopua tavoista ja uskomuksista, jotka eivät enää toimi tai palvele.

Hahmoterapiaa voidaan toteuttaa yksilö-, pari- ja ryhmäterapiana.
Hahmometodia käytetään myös mm. työnohjauksen ja organisaatioiden kehittämisen menetelmänä.

Yksilöterapia 100 eur (50 min) / 115 eur (60 min)
Maksuton ajanvarauksen peruutus 48 h

Vastaa