Pariterapia

Parisuhde tuo näkyväksi elämän aiempien lähisuhteiden historian ja käyttäytymismallit. Vanhat, tiedostamattomat haavat aktivoituvat parisuhteessa ja alkavat sykkiä uudelleen. Parantava läheisyys on mahdollista, mutta vaatii tiedostamista ja luottamuksen rakentamista.

Pariterapia tuo päivänvaloon malleja, joita kohtaamiseenne on ajan myötä pesiytynyt. Lisääntynyt tietoisuus ja oman haavoittuvuuden jakaminen oman kumppanin kanssa antaa mahdollisuuden valita toisin. Terapian aikana kumppaneissa kasvaa kyky ilmaista omia ja ottaa vastaan toisen tunnekokemuksia.

Toisinaan elämän käännekohdat ja henkilökohtaiset muutokset käynnistävät kriisin parisuhteessa. Kriisi on paitsi uhka entisen jatkumiselle, myös mahdollisuus uudelle. Toimiva parisuhde on joustava ja tuo kumppaneiden elämään leikkisyyttä, iloa ja energiaa.

Pariterapiassa käytämme kiintymyssuhde- eli tunnekeskeisen pariterapian viitekehystä (EFT, Emotionally Focused Couples Therapy). Omat taustamme, Aarolla perheterapeutin ja Tuulalla hahmoterapeutin, ovat luonnollisesti läsnä tavassamme kohdata pareja. Terapeutteina työskentelemme yksin parin kanssa. Yhdessä olemme pitäneet parisuhdekoulutuksia yli 10 vuoden ajan.

Pariterapia käynnistyy tutustumiskäynneillä, joiden aikana tapaamme pariskuntaa sekä yhdessä että yksilöinä. Tutustumisjakson jälkeen pohdimme voisiko määräaikainen pariterapia palvella teitä. Tapaamisia sovitaan ainakin ensi alkuun 1 – 2 viikon välein, terapian kestoa ja etenemistä arvioimme yhdessä. Pariprosessiin voi sisältyä sitä tukevia yksilökäyntejä.

Pariterapia 140 € (90 min)
Pariterapiaan liittyvät yksilökäynnit 90 € (60 min)

Olen sinussa kiinni, sinä tiedät vaikka myönnä en

                Läheisyyttäs kaipaan rakkauttasi tarvitsen.”

                (Juice Leskinen)